Marronbrasil

Vaxning

Vaxning innebär att man tar bort allt eller större delen av sitt könshår med hjälp av vax. Alla hårstrån som är tillräckligt långa för att fastna i vaxet följer med. Huden blir slät och hårfri och resultatet varar mellan två till sex veckor beroende på vilken typ av hårväxt man har. Hårväxten bör vara runt sju millimeter för att den brasilianska vaxningen ska ge optimalt resultat. Längre hårväxt kan ansas på plats av terapeuten.

Att tänker på
Man får inte raka bort könshåret inför en brasiliansk vaxning. De som gjort det ska  vänta i tre veckor innan de gör en brasiliansk vaxning, det vill säga den tid det tar för håret att växa cirka sju millimeter.

De som regelbundet gör brasiliansk vaxning får så småningom en glesare hårväxt och tunnare strån. Vi rekommenderar brasiliansk vaxning var femte eller sjätte vecka. Det finns inget som hindrar att man gör en brasiliansk vaxning om man är gravid eller har menstruation. Vi håller hårt på noggrannhet och hygien. Om du har menstruation så använder du tampong vid brasiliansk vaxning.

Hur går det till?
Vi använder först ett så kallat varmvax som hettas upp för att lätt kunna bredas över huden. När vaxet stelnar bildas en tjock vaxhinna och när terapeuten rycker bort hinnan följer de flesta hårstrån med. Efteråt rullas ett så kallat kallvax ut över huden och det bildar en tunn vaxhinna. Ovanpå den fästs sedan en pappersremsa och när den dras bort följer vaxet och de kvarvarande hårstråna med.

Huden behandlas efter vaxningen med en mjukgörande olja samtidigt som eventuella vaxrester och hårstrån tas bort. Behandlingen sker under stränga hygieniska förhållanden. Vi använder endast sterila pincetter, engångshandskar och engångsspatlar.

Rekommendera
Vi rekommenderar alla att undvika att sola, bada i bassäng eller träna under det första dygnet efter den brasilianska vaxningen då hårsäckarna är öppna och lättare mottagliga för bakterier. Undvik även parfymerade krämer, använd gärna bomullstrosor och duscha helst i svalt vatten.
Huden kan bli irriterad efter brasiliansk vaxning, särskilt efter första gången. Några kan till exempel få en rodnad och andra små prickar på huden, ett tecken på att hårsäckarna är irriterade. Detta är ofarligt och besvären upphör vanligen inom ett par dygn. Om du fått en rodnad rekommenderar vi lätt behandling med babypuder. De som får irriterade hårsäckar ska inte pilla på prickarna.

Gör det ont?
Både ja och nej. Första gången kan brasiliansk vaxning göra ont. Det beror på att hårsäckarna är lite hårda och hårstråna grova och att alla hårstrån rycks bort samtidigt. Andra gången har du nybildade mjuka hårsäckar och tunna hårstrån som följer med utan motstånd. Hår växer dessutom i faser, alla hårstrån växer inte ut samtidigt. Därför rycks bara hälften så många hårstrån vid andra besöket. Redan då kan man räkna med en tämligen smärtfri brasiliansk vaxning. Om man låter vaxa sig med jämna mellanrum blir behandlingen med tiden så gott som smärtfri. Men om man väntar längre eller rakar bort håren mellan gångerna så hinner de rota sig och det kan göra lika ont som första gången.

Hur ofta ska man göra brasiliansk vaxning?
De flesta går var fjärde till var sjunde vecka, det beror på hur snabbt håret växer vilket varierar från person till person. Med tiden minskar hårväxten, vilket leder till allt längreVarmt välkommen till Marron Brasil Vaxning Centre.

När ska man inte växa brasiliansk vaxning ?
Det finns tillfällen då du bör undvika brasiliansk vaxning. Vid infektion av svamp, virus eller bakterier, eller om du har sår, sprickor eller blåsor i underlivet. Efter förlossning (tills initialblödningen är över och eventuella sår, sprickor har läkt). Om du har menstruation går det bra, så länge du använder tampong.

Ben VaxningHåret bör ha en längd på ca 4 mm för bästa resultat. Det motsvarar ungefär 3 veckors utväxt efter vaxning av bikini och 4 veckors utväxt vid vaxning av ben och andra områden. Du kan med fördel exfoliera huden dagen innan din vaxning.

Håret växer i tre olika faser. Första gången du vaxar kommer du hamna mitt i mellan de tre hårfaserna vilket gör att håren växer ut ojämnt. Därför rekommenderar att du vaxar dig var 4-5 vecka för att uppnå bästa resultat.

Du bör vänta med att träna, bada och sola 24 timmar efter din vaxning. Exfoliera och mjukgör huden regelbundet för att hålla huden mjuk och minska risken för innåtväxta hårstrån.

Mänzilian


Manzilian innebär att allt hår/ delar av hår avlägsnas fram och bak (mellan skinkor).Vid intim vaxning används Våras vaxning produter som är 100% naturprodukt för skonsam hårborttagning, som bara fäster på hårstråna och inte på huden.

Underarm VaxningUnderarm vaxning behandling utförs med ett speciellt vax som tar bort den oönskade hårväxten ifrån hårroten. Regelbunden vaxning kan ge ett resultat på tunnare hårstrån och en långsammare hårutväxt.

Hårstrået ska vara minst 0.3 mm, undvik hudkräm samt parfym på behandlingsområdet för att undvika irritation.

Har hår fri upp till 4 veckor och undvik kontakt med sol, bad samt hudkrämer på det behandlade området i 24 timmar. Då hårsäckarna fortfarande är öppna irritation kan uppstå på huden.

Intim Vaxning / Bikini Vaxning
Intimvaxning är för de flesta kvinnor och män idag en självklarhet och man rakar, vaxar och ansar sig. Vissa kör med ”brasiliansk vaxning” där allt hår tas bort med vax medan andra bara rakar lite vid kanten av behåringen eller ansar längden. 

Vi har på denna sida samlat information om olika sätt att ta bort könshår, vad man bör tänka på, hur det går till praktiskt etc. samt listat ett antal produkter som vi kan rekommendera för intim-vaxning.

Ansikte Vaxning
Många kvinnor och män lider av oönskad hårväxt i ansiktet.
Många noppar, några rakar, andra kanske låter det vara men önskar att håret på överläpp, haka, kinder inte fanns. 

Helkroppsvaxning

Helakroppsvaxing gör att du kan vara smidig överallt efter bara en session. I allmänhet rapporterar klienter att de känner sig så mycket bättre om sig själva när de går ut ur en salong och vet att de har blivit av med hår över hela kroppen. De känner sig sexigare och mer självsäker eftersom de kan bära allt de vill ha: rygglösa klänningar, spaghettiband och bikinier - allt känns bättre med silkeslen hud. Men denna känsla kommer till ett pris. En fullständig kroppsvax kan vara smärtsam och / eller obekväma.

Obehagens utsträckning beror på klientens smärttröskel och sin sinnesro på dagen för mötet. För vissa människor är en hel kroppsvax inte en traumatisk upplevelse alls.